Storstädning

Jag har fortfarande inte egentligen tid till att blogga. Men smyger in ett inlägg ändå.
Tänkte rapportera om fynden jag gjorde under badkaret nu när vi storstädat lägenheten. Vi har putsat varenda vrå minsann. Duktiga som vi är.


Jag tilldelades ansvaret över toaletten. Det har tagit ända tills nu sedan vi flyttade in, innan jag fann modet att våga kika in under badkaret. Med tanke på hur illa städat det var i resten av lägenheten, så sade det mig något att ytan under badkaret kunde bli en liten upplevelse att minnas.

Efter att ha tagit loss den stora sidoskivan bredde sig nu ett landskap av filtat hår ut sig. Det låg torrlagda sjöar av något brunaktigt lager. Långt in låg tre bortglömda tvålar som någon tappat, trots varningar om att man inte ska tappa tvålen. En rakhyvel låg triumfierande och drömde om dåtida dar, då han var vassast av grabbarna. Tätt intill honom skrevade en nagelsax och fantiserade om sina erövringar bland naglar. En tvättsvamp låg och såg ut att själv behöva bli tvättad och räddad från sin misär.
Kungen av Badkarsland var ändå den lilla röda och vitprickiga badankan. Honom hade jag inte hjärta att slänga i soporna, han fick istället ta sig ett rengörande bad och sålla sig till den andra lilla gula badankan vi hade, som i den rödes sällskap nu inte längre såg lika liten ut.


Ja tänk, vad man kan hitta under ett badkar. Nu är det i alla fall rent där under, och det känns lite fräschare att bo här. Tacka vet jag ens egen smuts, och inte någon annans.


Ps. Det blir med största sannolikhet bättre bloggning nästa vecka

The evil eye

Vår världs nästa stora diktator? Han har den mördande, elaka blicken i alla fall.
En liten mustasch på det där så är grejen nästan kirrad.


Magiska stenar

Har blivit lite dåligt med skrivande på sistone. Har haft fullt upp hela tiden med att aktivera sig under den lilla ledigheten. Blir inte så mycket datasittandes då. Framförallt inte när Gustav har tid att pilla på sin hemsida och ockuperar datorn totalt. Jag har dock vart med och hjälpt en del med den kreativa biten, och lite problemlösande i html. Så jag har inte känt mig helt utanför åtminstonde..


Idag var jag och Gustav på långpromenad, var nog ute i 4,5 timmar totalt. Men då innefattade det även lite kik i butiker.

Vi hamnade i någon spirituell butik, Raia hette den i alla fall. Vet inte hur länge vi var där inne. Damen som stod i kassan var jättetrevlig och berättade ditten och datten om olika ting. Gustav hittade ett fint schackbräde som han tänkte köpa. Vi har spelat en hel del schack på datorn nu på sistone. Är inne i någon sådan period, i alla fall jag. Framförallt nu när jag vinner hela tiden. Hihi.

Det blev inte att köpa schacket, eftersom det var lite väl dyrt. Men Gustav ville ha lite rökelse, så sånt fick det bli. Sen så höll denna damen på att berätta om olika stenar och mineraler. Det slutade med att jag köpte en liten flourit. Den ska tydligen vara bra för bland annat kreativiteten, så den passade väl mig ypperligt. Tjusig var den i alla fall!

Bilder från raia.se
Nej, nu har Gustav visst somnat. Är väl dags för mig att krypa till kojs med.
Godnatt!

Roadtrip och White chicks

Igår så tog jag, Gustav och mamma en tur till IKEA i Valbo. Såklart så kunde man inte komma ut därifrån, utan att ha köpt något. Fast mamma köpte mest givetvis. Hon passade på när någon bistod med bil och frakt.

Sen så fortsatte vi upp till Söderhamn för att kika på Gustavs kompis handelsträdgård. Åsbacka Trädgård heter det. Dock så var det inte så mycket att se pga årstiden, men det var ändå kul att se Robins trädgård.

Tror det var det längsta norröver jag någonsin varit. Det eller Sälen. Jag har inte varit särskilt långt norrut, förstår ni. Man har ju inte direkt behovet när man bor i Dalarna, som har alla sorts landskap förutom kust.

Vi passade även på att åka förbi Brodden. Det är mormor och morfars lantställe som ligger utanför Svärdsjö. Tänkte passa på att visa Gustav det omtalade stället, när man ändå var i närheten. Det är jättefint där! Men det är givetvis en större hit på våren och sommaren.

Så det blev en lång resa igår med andra ord.

På kvällen tittade vi på älsklingsfilmen nr 1.. White Chicks. Gosh I love it! Det är världens fulaste film. Jag älskar rollfiguren Latrell Spencer mest! Han är så underbar. Bamba personifierad!



Här är några klipp som kanske får er att förstå min kärlek till honom:








Påskpyssel och äggansikten

Gustavs mamma hade förberett lite påskpyssel till oss när vi kom till dem på deras lantställe. Vi fick färga ägg med hjälp av lökskal och lite andra naturliga saker som vi lade mot äggen innan vi knöt in dem i tidningspapper. Efter att de hade blivit kokade så var dem hur vackra som helst!

Använde man fantasin lite så kunde man se lite allt möjligt i mönstren. I ett utav äggen såg vi ett ansikte.

Riktigt trevligt, tyckte både jag och mamma, som är förtjusta i pyssel och vackra ting. Äggen blev ju som små konstverk. Det tog emot lite att äta upp dem faktiskt, men det var ju inget att spara på. Men man hade gärna haft dem hängades i påskriset, om man kunnat.

Träskor i modern tappning

Jag finner en stor charm i dessa skor från Åsa Westlund.



Det kan bero på att jag har blivit lite av en lokalpatriot sedan jag flyttade från Dalarna till Stockholm. Innan tyckte jag att Dalarna var blä, men nu har jag mer än gärna kurbits på väggarna. Tror man uppskattar hemtrakterna på ett helt annat vis när man flyttat, framförallt om det är till Stockholm. Sen så är Dalarna väldigt speciellt, man märker den starka kulturen och "lilla Sverige-andan" i varje hörn.

Oavsett vad, så tycker jag att de är charmiga. Skulle lätt rocka dessa om jag hade råd att lägga flera tusen på ett par skor.

Perfekta matchningen vore ju min kulldräkt, synd att det är modell 5-åring..

Kladdigt värre..

Imorgon ska jag upp tidigt och baka min superdupersmarriga kladdkaka.
Jobbigt att gå upp tidigt, men vi ska ju dra till landet och vi måste ju givetvis ha med oss något att bjuda på.
Därav bakningen av Linn's super edition kladdcake.

Här är receptet för den som så önskar.

image172
Basversionen:

3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl smält smör
2 ägg
1 1/2 dl mjöl

Blanda samman allt och häll ner i en smörjd och bröad form. In med den i mitten/nedre delen av ugnen på 150 grader i 40 min (till kanterna har släppt).


Specialversion:

Blanda samman allt, förutom kakaon.
Häll över lite av smeten i ett annat kärl, tillsätt lite extra vaniljsocker. I stora kärlet med smeten häller du nu i kakaon som vanligt, minska eventuellt något på mängden kakao.
Smörj och bröa en form. Börja med att hälla i kakaoblandningen (normala receptet). Häll sedan vaniljblandningen ovanpå. In i ugnen som vanligt.

Det kommer nu bli som kolakaka i botten av kladdkakan.
Jättegott!


Ps.
Den är godast när den har stått ett tag, helst över natten. Ds.


Nej, nu måste jag verkligen sova.

Freezing cold

Jag som trodde våren var på väg till oss. Tji fick jag. Tji fick vi alla.

Det är ju smällkalla vintern här i Falun! Inte för att det är allt för mycket varmare i Stockholm..
Smart som jag är så hade jag bara packat med mig två klänningar, ett par linnebyxor och ett par mjukisar. Inga vanliga brallor med andra ord. Frös arslet av mig när jag trippade runt i tunna tights när vi skulle till affären för att handla.
Gustav var i alla fall glad. Han blir så lycklig av att se mig i klänning haha

Jag har fortfarande ont i min fot. Har haft det i några veckor nu. Det märks när jag vinklar den på vissa sätt och när jag går i högklackat. Skumt. Det blir inte bättre trots att jag är försiktig och oftast går i sneekers.


I morgon ska jag, Gustav och mamma åka till Gustavs föräldrars lantställe i Österfärnebo. Vi är ditbjudna på påsklunch.


Ikväll blir det att ta det lugnt och käka lite räkor. Mumma!

Ska väl se någon film också. Funderar på Into the wild. Har velat se den sen det handlade om den på Oprah.
Verkar vara rätt fina bilder i den.


Jag är så less på godis nu..
No more candy for me!

Towards Dalarna

Nu blev det bestämt att vi ska åka upp till Dalarna ikväll. Fick äntligen tag på mamma, vars mobil tydligen hade havererat.

Gustav är ju ledig imorn och en vecka framöver, får se hur vi disponerar den ledigheten. Vi firar ju ett (egentligen fyra) år tillsammans på tisdag också :) Hade tänkt fira det med att åka till Paris, men som läget ser ut nu så kommer det tyvärr inte bli så. Får se vad vi hittar på istället. En kryssning kanske ?

Några dagar i Falun blir det i alla fall. Så mycket är bestämt.
Hoppas vi hinner träffa farmor. Skulle vara kul, med tanke på att det var länge sedan man såg henne.

Får se om man ska ta och träffa pappa också.. Kanske..

Han är död

image171Japp, Jesus är död. Haven't you heard? Nu ska vi fira hans död och uppståndelse!
Detta gör vi genom att smälla i oss en massa godis och bli feta till hans ära.

Jag gillar hur vi drar nytta av gamla mossiga, religiösa högtider för att få ännu en anledning till att frossa i kapitalism och kommersialism.
Det är så typiskt västerländskt. Vår grej liksom.

Tycker det är illa att man ska tydligen ska köpa presenter till varandra under påsken nuförtiden. Räcker det inte med gamla hederliga godiset och den goda maten? Måste vi få ännu en helg med svettiga köpkrav och ytterligare en anledning till att föda varuhusens redan feta plånböcker?

Presenter är kul att få och ge, men jag gillar inte när man sätter press på människor att köpa just bara för att det är någon högtid.

Den enda som gynnas är handeln.


Nej, nu ska jag inte leka besservisser och pessimist mer.
GLAD PÅSK på er!

Min kontaktannons - nappar du?

Hittade denna text som min kompis Anna så vänligt skrivit till mig när vi gick i ettan på gymnasiet.

"Hej!

Jag är en flicka på 16 vårar, vid namn Linn. Jag gillar långa månskenspromenader vid havet, men inte för nära vattnet då jag har vattenskräck, vilket är ett problem för mig vad det gäller min personliga hygien. Nu söker jag en man med samma intressen.

Jag gillar djur. Jag har två leguaner, Gösta och Jim. Jag tycker om barn och jobbar tillfälligt som vaktmästare i kyrkans ungdomsrörelse i pingstsamfundet. Det enda jag inte gillar (förutom vatten) är svordomar! Jag kan inte med folk som vanhärdar sitt språk, det sotar ner själen! Jag gillar håriga män med stora ryggmattor, helst på ca 210x100 cm (även kvinnor kan tänkas). Stora snoppar är också en favorit och hobbysak. Jag har en jättetrampolin. Jag är välbärgad och i stånd till stordåd.

Kontakta Linn.

Ps. Jag söker dig, dig jag träffade en magisk kväll under hösten förra året. Jag gav dig mitt nummer. Du sade att jag luktade illa. Vi hade en trevlig kväll på Café Opera. Du hade rött hår. Fräknar. Jag vill gärna träffa dig igen, jag vet att du vill, du spelade lika bra på dragspelet som du spelade svårfångad din lille buse.

Du hette visst Gutta sade du till mig. Ds."


Vad kan man säga.. Fantasi hade vi i alla fall. Och det i överflöd!
Ironiskt nog är jag ihop med min lille Gutta nu :)

I Love My Penis

Den t-shirten vill jag ha!

image170

I really do love my penis <3

A skinny fatso

Tänk vad lite photoshoppande kan göra för pondusen..

image169

Mitt söta brännmärke

Det blev ett märke från min lilla olycka i köket imorse.
Som väntat med andra ord.

Märket är riktigt fult.

Tycker inte ni också som jag, att det ser ut som en smajlande gubbe? ->

Frestelser

Varför måste det ligga ett stort, fett påskägg på bordet?
Inslaget i cellofan är det också.. Med en fin gul rosett på.

Snacka om frestande.
Se, men inte röra.

Vill ha

Hallon är min drog

Men åh!image167

Bara för att jag skrev om den där hallondesserten i ett inlägg, så blev jag så pass sugen att jag fick lov att göra en nu.
Illa..

Hade förvisso ingen vaniljkesella, men det går hyffsat bra med vanlig minikesella som man har i vaniljsocker och vanligt socker i. Inte riktigt lika gott, men nästan.

Playmates

Ibland så stjäl jag Gustavs kamera och leker fotograf. Då får han leka modell. Det är en kul lek.

image166

Efterrätt utan dåligt samvete

image165Detta är en klar favorit hos mig.
Inte bara för att det innehåller hallon (som jag älskar), utan för att man får mycket för kalorierna. Det är jättegott, och inte så jättefarligt för figuren. Dessutom är det busenkelt att göra iordning.


Allt du behöver är:

Hallon
Vaniljkesella
Digestivekex

Sen är det bara att ha i de tinade hallonen i t.ex. ett glas med kesellan ovanpå, och så smular du över ett kex eller två.


Voila - Smaskens!

Hårfärgsskolan del 2 - Rätt namn på rätt färg

Det kan vara svårt att lära sig namnen och färgnummerna på alla färger.
En vanlig missuppfattning är vad som räknas som blont hår och inte. Till exempel så räknas jag som mörkblond, fast de flesta skulle uppfatta mig som en person med ljusbrunt hår.
Även om man inte anser mörkblont vara mörkblont, utan tycker det är brunt, så är det ändå viktigt att lära sig när det kommer till hårfärgningsmedel. För annars kan man få ett helt annat resultat än vad man var ute efter.

Därför tänker jag nu lägga upp lite bilder på olika hårfärger och förklara vilken de räknas som, och vad färgnumret heter.

Extra ljus blond 10.0


Ljusblond 9.0



Blond 8.0



Mellanblond 7.0



Mörkblond 6.0



Ljusbrun 5.0



Brun 4.0



Mörkbrun 3.0



Svartbrun 2.0



Svart 1.0


Det var svårt att hitta bra bilder, så detta är ungefärligt, ni får ha överseende med det. Jag byter ut om jag hittar bättre och mer exakta bilder.
Hoppas det var lite till hjälp i alla fall.


Ps. Vissa kanske saknar platinablond som exempel här. Platinablod är så pass ljust och urblekt att det nästan inte har några pigment alls, därför är det inte riktigt en "färg". Ds.



Se även: Hårskolan del 1 - Färgnummer

Aj aj aj..

Brände mig på ugnsplåten imorse när jag skulle ta ut sconesen.
Nu är det en stor fläck på handen som är alldeles röd och det är en halvmåne (epicentrat av brännskadan) som är ljus ljus rosa.
Hoppas att det inte blir något fult ärr..

Har setat och tryckt en isbit inlindad i hushållspapper mot handen i några timmar nu. När jag tar bort den så svider det som satan.

Vad ska man göra för att lindra och förhindra ärrbildning?

Tänkte smeta på aloe vera. Men jag har bara en kräm med aloe, och den är det en massa andra ingredienser i, förutom aloen.

Den röda förbannelsen

image148 Har ni hört talas om den?
Nej, jag menar inte mensen..

Jag menar röda nyanser i hår.
Den förbannelsen är så sjukt svår att bli av med!
Jag har länge, länge, kämpat för att få bort allt rött i mitt hår. Detta har resulterat i att jag tog till det tunga artelleriet.
Slutade helt med att färga håret, och har inte gjort det sedan 2 år tillbaka. Det är det enda som hjälper (mycket eftersom det inte finns askiga färger att köpa i handeln knappt. Mörkblond ask, 6.1, hade vart guld värd). Nu har jag min naturliga hårfärg, mörkblond med lite ask i. Jättefin :)
Men det är bara en grej som stör mig, det är topparna! De är fortfarande gyllene och varma i tonen. Jag vill inte se ett uns utav en enda varm nyans! Det ska vara kallt och askigt.
Tonade håret med en mörkblond toning, det hjälpte. Men den har gått ur nu och they are back.

Snart så går jag till frissan och klipper av de resterande 5 cm.. Trots att det var bara 2 månader sedan jag klippte mig senast och att håret kommer bli ganska kort.

Men det är det värt.
Så länge som jag blir av med den röda förbannelsen.

image147image149
Fina hårfärger


Ps. Nu menar jag inte att jag avskyr alla med rött hår. Det är röda, gyllene och varma nyanser i mitt hår jag avskyr så in i norden. Ds.

Söt sko

Den här lilla skon från Ellos, var söt och känns användbar till våren. En liten promenadsko sådär, funkar om man vill vara fin till vardags. Den hade ju ganska så låg klack.

Jag älskar rosetter.

image146

Kostar 349 kr ellos.se

Dumma Internet Explorer

Gaaah!
Blir tokig på Internet Explorer. Som vanligt med Microsoftbaserade program så förstör det och krånglar till.
I FireFox och Safari fungerar min bloggdesign utmärkt. Men i äldre versioner av IE (äldre än 7.0 tror jag) så blir det bara knasigt.. :(


Så här är det meningen att headern ska se ut (skärmdump från min sida visad i FireFox):

image144

Ni som har IE som webbläsare, hur ter sig min sida för er? Ser den ut som ovanstående bild? Eller hur ser den ut annars? Vilken version av IE har ni?

För övrigt.. Vad tycker ni om min blogg? :)

Glass i stora lass

Jag ÄLSKAR glass.
Ben & Jerry är så gott gott gott. Men jag får inte köpa det för Gustav (det är ju meningen att vi ska vara hälosamma).
Kan ändå inte låta bli att sitta och sukta efter en skopa, eller två, av dessa nyheter från B&J..

image141

Bohemian Raspberry
Välfylld vaniljglass med skönsjungande mjuka brownies och strömmande hallonsås.
Detta låter smarrigt värre! Jag älskar både glass och hallon. Brownies är inte dumt det heller. Så detta kan nog vara något för mig, även om jag är en sucker för glass med choklad- och kaffesmak.


image143

Baked Alaska
Vaniljglass med flödande virvlar av marshmallows och smaskiga isbjörnar av vit choklad.
Vit choklad låter supergott! Angående marshmallowsen så har jag lite svårt att avgöra. Får nog lov att provsmaka...



image140

Chunky Monkey
Bananglass fullmatad med knapriga chokladbananer och stooora valnötsbitar.
Choklad är gott, valnötter är mumma. Banan är jag inte ett allt för stort fan av, då det lätt smakar syntetiskt. Men värt att pröva är det alltid!





Mmmmmmmmmums!

Det svänger ju

Jag är inget big fan av Amy Diamond. Men hennes Thank you gör mig på gott humör och får mig att vilja upp och hoppa.

Igår så dansade jag och Gustav loss här hemma på vardagsrumsgolvet, till bland annat denna låt. Fick lov att ventilera mitt dansbehov, nu när jag inte går på dans längre :( Sen så försökte jag göra ett tappert försök att lära Gustav att skaka på höfterna, utan vidare resultat..

Tror att det skulle ha gått bättre för Amy och låten i melodifestivalen om hon hade haft några fler år på nacken. Hon känns fortfarande så barnslig, och kommer nog ha svårt att få bort den stämpeln. Hon ser ju fortfarande ut som 12 liksom..

Låten skulle nog ha gått hem i Europa. Folk skulle nog hellre fatta tycke för en liten tjej än "gamla" Charlotte, som redan varit med och vunnit det hela en gång innan. Sannas låt var ju också 100 ggr bättre är Perrellis. Ibland är det inte rättvist.


Amy Diamond - Thank you
(blunda och låt bli att tänka på att det är Amy, om ni inte gillar henne)

Pigge-Linn

image139Idag är jag mycket piggare, som tur är! Igår var det bara blöö..
Knappt så att jag orkade laga middag. Fick bli någon slags tomatsoppa á la Linn. Fast jag var inte så jättesugen på mat. Hade käkat mormors hembakta bullar till lunch.. Inte så supernyttigt, jag vet. Men vi har inte handlat på ett bra tag och det fanns inte så mycket lättlagat att käka (hade ju knappast ork till att laga någonting) och mormors bullar är världens godaste. Mmm..

På kvällen efter att vi käkat så tog vi en välbehövlig dusch och kollade sedan på Epic Movie, den från 2006. Lite smårolig, men ingen höjdare direkt. Den nya kommer ju på bio snart, och den kanske man ska gå på. Biokåta som vi är. I alla fall jag. Jag älskar att gå på bio!

Nu så tänker jag ta igen lite för den dåliga uppdateringen på bloggen igår. Tänkte börja med lite hår- och sminkskolor och så bland annat. Kanske kan vara läsvärt? Del 1 i hårfärgsskolan har ni ju här under detta inlägget.

Hårfärgsskolan del 1 - Färgnummer

Introduktionimage136

När det kommer till hårfärger, framförallt hemmafärger, gäller det att veta vad man gör.
Ofta blir resultatet inte alls som bilden på paketet. Den har nog vi alla varit med om.

Det gäller att lära sig att inte kolla på bilden, utan på själva färgnumret. Där får man veta precis hur färgen blir, förutsatt att man färgar på ett obehandlat hår (har man färgat sedan innan så blir resultatet inte lika lätta att förutspå).

Eftersom jag har färgat håret en hel del så har jag lärt mig alla färgnummer utan och innan känns det som. Därför tänkte jag dela med mig lite av detta, och kanske hjälpa och underlätta för vissa när det kommer till att ta sig igenom hårfärgsdjungeln.



Färgnummer

Det finns en gradering för alla hårfärger. Den brukar se ut såhär: 6.3
Detta talar om för mig att den är en 6:a i färgdjup, och en 3:a i färgrikning.

Det är färgdjupet som visar hur mörk eller ljus färgen blir. En 1:a är mörkast, och en 10:a är ljusast.

Såhär ser graderingen ut:

image1371 = Svart
2 = Svartbrun
3 = Mörkbrun
4 = Brun
5 = Ljusbrun
6 = Mörkblond
7 = Mellanblond
8 = Blond

9 = Ljusblond

10 = Extra ljus blond
Färgerna på bilden ger en ungefärlig riktvisning

Färgrikningen visar sedan hur hårets nyans är, om det t.ex går mot varmt eller kallt.
Den är viktig att lära sig om man exempelvis vill undvika varma toner som gyllene, rött, rödguld osv.

Skalan för den ser ut såhär:

0 = Natur
1 = Aska
2 = Matt
3 = Guld
4 = Rödguld
5 = Purpur
6 = Violett
7 = Modernt brun
8 = Pärlblå
9 = Cendré

Naturfärger har inga färgrikningar. Står det 6.0 så är det en mörkblond, och inget annat. Står det däremot 6.3 (som i exemplet jag tog upp) så betyder det att det är gyllene mörkblond, och därför mycket varmare och mer gyllene än en vanlig mörkblond. Gyllene mörkblond kan dessutom upplevas ljusare än en naturfärgad mörkblond, eftersom det gyllene inslaget reflekterar mer ljus.
Aska är en väldigt kall färg. Jag tycker den är supersnygg, men vissa kallar den för råttfärgat. Detta främst om man är askblond, 8.1.


Antalet siffror

Ett färgnummer behöver inte enbart bestå av två siffror. Det är alltid en siffra för färgdjupet, men det kan vara fler för färgriktningen.
Är det två av samma siffra, så förstärker den sista siffran den första. Det är alltså extra mycket. Är det två olika så är det en blandning dem emellan.
Exempelvis blir en 5.4 kastanjebrun, men stoppar man in en 5:a, så att färgnumret blir 5.45. Då blir håret mer granatrött, eftersom vi nu både har rödguld (4) och purpur (5).



OBS!
Många, men inte alla, hårfärgsmärken följer denna skala.


Se även: Hårfärgsskolan del 2 - Rätt namn på rätt färg

Lindsay's klänning

Jag gillar klänningen Lindsay har här. Den har härliga färger.

Jag är verkligen en färg-person.
Väggarna här hemma är vita. Det har fått mig att gå lös totalt på färggrann inredning.
I vardagsrumet kombinerar jag inte bara lila och rött, utan även rosa. Plus inslag av andra färger. Det ser mycket bättre ut än det låter. Jag får det att funka.
Kolla bara på klänningen, den funkar ju trots färgkaskaden.

image135

Lantisar

Haha det är rätt kul hur folk från Dalarna profileras utåt.

Älskar Nile City!
- Fäll ner pungen å landa -


Ugga

Idag mår jag sämst.

Först så trodde jag att det var för att jag var hungrig. Jag har färdats till köket flera gånger, eftersom jag tänkte att jag behövde äta lite. Men när jag kommer dit så kostaterar jag att jag vill inte ha något och dricker lite vatten istället.
Nu så har jag tvingat i mig en skål nudlar, men mår fortfarande piss. Inte för att nudlar är någon mirakelkur, men det var lättlagat, varmt och innehåller mineraler (i kryddan alltså).

Fattar inte vad felet är. Det känns som att mitt huvud väger 20 kg.

Filip och Fredrik i USA

Sitter och kollar på 100 höjdare - Världens skönaste land.
Filip och Fredrik är på jakt efter Amerikas skönaste människa.
Nyss så var det om kåta pensionärer i Florida. Helt sjuka. De är mer på och raggar hårdare än ungdomar kl 3:30 en kväll på krogen.

Jag vill inte gärna tro att pensionärer har ett aktivt sexliv. Visst är det fint att de håller sig virila och njuter av livet och dess nöjen, även på äldre dar. Men man vill inte gärna veta att folk över 50 är aktiva i sänghalmen..

Halle Berry har blivit mamma

image132I söndags morgon, den 17/3, födde den nu 41-åriga skådespelerskan Halle Berry sin dotter i Los Angeles. Den lyckliga pappan är den 32-årige modellen Gabriel Aubry. De två träffades under en fotografering för en Versacereklam för två år sedan och har hållt ihop sedan dess.

Inga bäbisbilder har blivit visade för media och allmänheten ännu. En trend som går varm i babyboom-hollywood.

Recension: Farouk Biosilk Silkesdroppar

image128Mina silkesdroppar är nästan slut.
Är bara en patetisk liten pöl på botten av flaskan.
Jag måste verkligen köpa en ny! Men de har ju blivit så galet dyra nuförtiden. Jag tycker inte om överpriser.
När jag köpte min betalade jag typ nån hundring, och då var det en flaska på 300 ml plus ett schampo och balsam i samma serie, som också var på 300 ml.

Recension:
Jag gillar dem för att håret luktar gott och bli glansigt. Men sen så tycker jag inte att de hjälper allt för mycket. Inte vad jag upplevt i alla fall. Men de gör väl sin uppgift och skyddar mot värme från fön och plattång (använder det knappt ändå så). Jag har dem mest för att få till en snygg frilla, när jag t.ex. ruffsat upp lockarna till ett kaos under natten.

Det jag är lite skeptisk till är att det är silkesprotein i. Protein är bra om man vill hjälpa ett skadat hår. Men använder man för mycket preparat med proetiner så kan håret bli strävt och halm-aktigt.

Men det är ju bättre att använda silkesdroppar än silikondroppar i alla fall. I stick with this.


Betyg:
Jag ger dem 3 av 5

Svullo

En helg hemma hos mamma är inte att leka med.
Hon göder en med god mat och annat gott hela tiden. Trots att vi sagt åt henne. Jag och Gustav fick ett varsitt påskägg och sen på söndagen åt vi marängsviss. Och så denna förbaskade cola.

Min och Gustavs magar är inte vana med sötsaker, och under tågresan hem så mådde vi både lite illa.

Vi har vant oss av med sötsaker till 90%. Men de sista 10% är det som gör att det fortfarande smakar gott när man käkar det och inte blir äcklad under mumsandes stund. Sen att man bli lite sötsugen ibland.
Farligt.

Känns som att jag gått upp typ 10 kg under denna helg. Även fast jag vet att jag egentligen inte har käkat överdrivet mycket eller extremt onyttigt. Det var väl det där godiset och marängsvissen då.. Och läsken.

Nu så längtar jag efter god och hälsosam mat!
Sitter och tuggar vitkålssallad nu. Mums!

Photo Booth är roligt

Photo Booth kan lysa upp vilken trist dag som helst. Är vi inte söta så säg?


Hemma igen

Nu är man hemma igen.
Tycker det känns jättesvårt att deffinera vad som är hemma egentligen. Ofta brukar jag säga "åka hem till Dalarna", fastän jag inte har bott där sen i somras ungefär.
Hemma är ju hemma här i Enskede i Stockholm också. Fast det känns ändå inte riktigt som att det är "vår" lägenhet ännu. Man får fortfarande känslan av att man bor hos någon annan.

Dalarna kommer troligen alltid vara hem för mig, även om jag är bosatt på andra ställen. I alla fall i en tid framöver. Det handlar nog om att man ska bo på ett ställe en viss tid, och hinna göra det till sitt, för att det ska kännas som hemma på riktigt.

Jag har liksom inte hunnit börja trivas här i Stockholm ännu. Kommer förmodligen bli mycket roligare när Anna flyttar hit.
Sen så tycker jag att det är en svår stad att ta till sig. Det är svårt att hitta sig fram. Nu menar jag inte geografiskt, utan personlighetsmässigt. Man måste slå sig in här. Alla är så delade och har sina små sfärer.
Tycker det är svårt bara att hitta ett kul uteställe. Finns ju hur många som helst, och alla är indelade för olika stilar och personligheter. Det är svårt att veta på vilket ställe man passar.

Det enda jag kräver är öppna och sköna människor. De som förstår att om man går ut, så umgås man inte enbart med de människor man gick ut med. Utan man drar runt och hittar nya roliga bekantskaper och folk att umgås med för stunden. Lösgjorda människor.

Tror det blir lättare att ta till sig Stockholm på våren och sommaren. Då är nog grindarna inte lika stängda.

image103

Björn Gustafssons fuldans i finalen

Alla vet numera vem Björn Gustafsson är. Han har blivit mer eller mindre en landsplåga.
Ibland är han rolig, ibland inte. Men jag gillade denna fuldans han gjorde på finalen. Så ugly.

Jag älskar fuldans. Har själv varit en duktig utövare sedan barnsben, med en mer eller mindre road publik beståede av min kära familj.
Numera är det mest Gustav som blir utsatt. Men jag kan ana att även han har en viss talang när det gäller denna ädla kostform.

Ps. Björn Gustafsson är tydligen gammal klasskompis till Gustavs ena polare.
Se där. Man är ju nästan kändis. Ds.

Björns fula finaldans



Bilder på sötaste

Här kommer, som lovat, lite ögongodis!



Hela bunten!
image101

Jag glad
image88
Copyright: estetic.blogg.se

Mer om ungarna här: http://estetic.blogg.se/2008/march/kattbabisar.html

Nya uppsättningen av Sound of Music?

image77

Finalen i melodifestivalen 2008

Yeah I know.
Jag uppdaterar hela tiden med kommentarer och det känns väldigt a la aftonbladet. Men det råkade bli så och jag tänker fortsätta med mina personliga åsikter om finalens framskridande.

Jag tänker även rapportera om hur det går med vårt excellenta mätredskap när det gäller att avgöra en låts kapacitet. Principen är enkel - när mamma (omedvetet) vickar på foten till takten, då är det en låt med stora potential.
Foten brukar ha rätt förbluffande ofta. Det är inte att leka med.

.....................

Kl 22.05image76

Det är avgjort.

Charlotte vann juryns röster och Sanna folkets.
Därför känns detta som en flopp. Vad svenska folket ville är ju viktigare än någon jury kan man tycka.
Sanna var dessutom värd en vinst mycket mer än Charlotte. Framförallt eftersom Charlotte redan vunnit hela alltihopa en gång förut.

Nej. Det känns fel.

Tror många känner liksom jag. Det var ingen direkt glädje i Globen efter att alla förstått att Perelli vunnit.

A ja, hoppas det går bra för henne i Belgrad.


Kl 21.10

Efter att ha lyssnat och tittat på hela startfältet, så förutspår jag detta resultat:

1. Sanna Nielsen
Med den hjärtliga inlevelsen, en finstämd låt man fattar tycke för och den bästa rösten så tror jag på att hon tar hem det hela.

2. Amy Diamond
Hennes låt är fartig och sticker ut. Amy är lätt att beundra för sin (ibland överskattade) talang, av både stora och små lyssnare. Hennes nerver och ibland något svaga röst tar ner hennes resultat. Hennes barnslighet ligger henne lite i fatet.

3. Charlotte Perrelli
Hon är omtyckt av många, har fått mycket uppmärksamhet i media och gör ett fartigt uppträdande med en stark låt. Det som berövar henne en högre placering är att hennes låt inte är stark nog. Just nu så kan jag inte komma på hur den går knappt. Om det beror på mitt minne eller låtens lättförglömlighet.. ja om det tvistar de lärde..

Bubblare blir Rongedal, Linda Bengtzing och BWO
Bottenskrapet blir Frida (och han den där jagejvetnamnetpå), Nordman och Christer Sjögren


Kl 21.00

Alexander Bard är vackrast denna magiska kväll.


Kl 20.55

Nu när det är sedan länge helt klart att Carola är eliminerad, är det denna låt jag så hjärtligt önskar mest att den ska förlora hårt.
Frida och hennes kumpan är vidrigt dåliga. Vad är det de sjunger? Dagisrap? Töntigaste på länge.
För min del så får hellre Christer Sjögren vinna än att de gör det.
Usch. Ingen av dem kan ju varken sjunga eller rappa. Hate it.


Kl 20.45

Sanna Nielsen har varit min favorit, av de deltävlingar jag sett. Låten är väldigt fin, lite komersiell dock. Men det behöver ju inte alltid vara negativt.
Sannas stämma är den vackraste i hela Globen. Hon är att räkna med i denna tävling.
Det måste ju ändå vara hennes tur nu? Så många försök som hon gjort.

Mamma och Gustav sitter och bidrar med några telefonröster till henne.


Kl 20.40

Amy Diamond är på scen och mammas fot rycker!
Jag tycker att denna låt var ganska så bra, faktiskt.
Visst, det spricker lite i rösten, men vem skulle inte drabbas av lite nerver på scen i stora Globen?


Kl 20.35

Christer Sjögren uppträder. Jag kan inte låta bli att undra om han seriös eller om han driver med oss big time.
För det måste väl vara ett enda stort skämt? Tror han seriöst att han ska erövra Europa med rövslickeri så det stinker om det? Pinsamt.


Kl 20.25

Jag gillar tvillingbröderna Rongedal. De tillför något.
Foten gav utslag!


Kl 20.20

Jippi! Sibels make up artist har visst insett att det är bättre att låta en persons ansiktsdrag åtminstonde få vara kvar till viss del, och inte sminka bort alla konturer i hela fejjan.

Idag tycker jag att det låter som att hon mer skriker än sjunger. Det känns överkrystat.
Vi vill ha Sibel och inte decibel.


Kl 20.15

Charlotte Perrelli har precis uppträtt och jag är inte direkt imponerad. Det är en okej låt, hon gör ett okej framträdande och sjunger helt okej. Men jag kan inte låta bli att tänka på att hon verkligen borde överväga en annan frisyr. Mittbena klär henne inte, så är det bara. Visst, man får ju ha vilken kalufs man vill. Men stilmässigt, så hade nog en snygg lugg passat henne bättre.

Sen så har det varit på tok för mycket skriverier om henne. Man orkar inte höra mer.

Och varför ställa upp igen? Hon har ju redan vunnit Eurovision en gång. Snälla, bli inte en ny Carola.


Kl. 20.10

Vem är den där Nour egentligen? Hon är för mig helt obekant utanför melodifestivalen och hon tillför ju i stort sett ingenting. Hon är inte rolig för fem öre. Tacka vet jag Kristian! Han är så härligt distanserad och ironiskt inför hela konceptet att det inte kan bli annat än bra med honom som programledare.


Kl. 20.00

Ja, nu börjar the real shit.

Ingen i detta avlånga land har väl kunnat undgå festivalfebern som råder. Det är ju fullkomligt överexponerat i media.
Nu så kommer klimaxet på det hela med den riktiga finalen.

Självfallet sitter vi, liksom typ 99% (ej statisktiskt säkerställda siffror) av Sveriges befolkning laddade i sofforna framför tvn.

Vem hejar du på?

Själv har jag inte sett långt ifrån alla delfinaler, eftersom jag tycker det är lite långdraget. Det viktiga för mig var att Carola inte gick vidare. Så det ska bli skoj att höra alla bidragen. Förutom vissa, som jag klarar mig bättre utan. Till exempel den där Frida. Usch vad jag inte gillar henne :S
Jag och Gustav har en snedvriden kärlek till Bard, så man får väl hålla tummarna för honom denna kväll.

Jag gissar på att jag och Gustav är två av få, som faktiskt åker bort från Globen för att se finalen.

Hanna Fridéns protest mot idealen

image75Enligt aftonbladet.se så har den välkända bloggerskan Hanna Fridén (som f.ö. är min Gustavs bror Ragnars kompis. Fick bara lov att skriva det haha) lagt på sig flera kilo som en protest mot det smala idealet.

Istället för att väga 43 kg till sina 170 cm, väger hon numera hälsosamma 60 kg. Nu är hon alltså precis över gränsen till normalvikt, enligt BMI.

Anledningen till detta var för att hon inte ville påverka andra tjejer till att banta, då hon märkte att hon fick mycket positiv respons och frågor kring hennes innan låga vikt och tunna kropp. Då fick hon nog av det stränga idealet, och gick mot strömmen och började jobba på att gå upp i vikt.

Jag tycker att det är bra att hon gör något för att vända på trenden, eftersom många ser upp till henne. Hon visar att man inte nödvändigtvis måste vara farligt smal för att vara snygg och framgångsrik, vilket många eftersträvar.
Det jag tycker är synd är att hon har behövt ändra på sig själv, för så länge som man äter normalt och är hälsosam så gör det ju inget om man råkar ha en väldigt smal kroppstyp. Vissa är byggda så helt enkelt. Det är ju när folk pressar sig ofattbart hårt för att nå en sån kroppsform som det är skadligt. Hanna är ju med största sannolikhet smal naturligt.
En hälsosam och naturlig kropp, är alltid snyggast. Då spelar det ingen roll vilken vikt man har.

Hennes tillvägagångssätt för att nå den nya vikten, är för mig lite skeptiskt. Till aftonbladet säger hon:
"Jag åt flera gånger om dagen, mycket fet mat och mycket kolhydrater. Chips, godis och ostbågar hela tiden. Utöver detta drack jag proteindrinkar, "gainers" som body builders dricker också shottade jag en halv deciliter olja om dagen."

Att stoppa i sig en massa onyttigheter är inte en bra metod för att gå upp i vikt. Du plågar bara din kropp och får i dig en massa skit. Det är mycket bättre att äta allsidigt och ha ett ständigt överskott, då har kroppen lättare för att lägga på sig än om man äter ensidigt. Vill man få i sig extra kalorier så ska man satsa på att stoppa i sig t.ex. avokado och nötter (ej jordnötter).

Det är ju, trots detta, en bra grej hon gör ändå. Att hon tar ställning och visar sin ståndpunkt.

Kattbäbisar

image72Åkte upp till Dalarna igår. Var nära på att jag och Gustav missade tåget, tack vare sl.se

Fick äntligen träffa min ena katt Nicko, som jag inte träffat på ungefär 3 månader! Både hon och vår hankatt Qurry bodde hos mamma i Falun över helgen. Jättemysigt att få träffa dem igen. Och så givetvis min lilla stöddiga kanin Cookie som har attitydsproblem. Tur för henne att hon är så söt!

Idag så har det blivit ännu mer katter! Var hos mammas kompis Sylla som är uppfödare för norska skogkatter (rasen vi har). Hennes hona hade nämligen kattungar, och jag var verkligen sugen på att få klämma på kattbäbisar! Sen så var det kul eftersom Gustav i princip aldrig har fått hålla i en kattunge.

De var i alla fall översöta, och vi tog en massa bilder som jag tänker lägga upp en del av här sen.
Qurry som ung
Måste verkligen skaffa katt framöver..
Dvs när man har ett mer passande boende än en 2:a i Enskede.


Nu så ska vi knata till affärn för att köpa lite läsk och annat till maten som mamma behövde.
Ikväll blir det melodifestivalmys för hela slanten!

Man, I feel like a woman

Man får skylla sig själv om man låter mig komma i närheten med sminkborsten.

image67Det började lite oskyldigt med att jag piffade till Gustavs ögonbryn, så att de skulle se välformade ut men samtidigt väldigt naturliga. Sen skulle jag bara sminka bort det mörka under ögonen och lyfta fram blicken.
Vipps så hade han ögonskugga, rouge, mascara, kajal och knallrött läppstift på sig!

Inga unibrows så långt ögat kan nå..



Men blev han inte söt så säg? ;)

image66 image68
Min lilla dragqueen

Copyright: estetic.blogg.se

Recension: Osis Dust It

Ja, jag vet.
Vi alla har hört om Dust It och dess magiska förmågor sedan lääänge..image64
Men jag köpte faktiskt inte den förrän för någon månad sen. Detta eftersom jag aldrig haft problem med volym. Men nu på sista tiden så har jag fått någon fixidé att jag vill ha mängdvis med volym på skallen min. Därför fick det bli ett litet impulsköp som kostade mig 99 kr

Så nu är det dags för en recension!


Resultat:
Den var alright. Visst, man fick upp lite mer volym och håret blev mer lättformligt. Det var dessutom lättare att tuppera. Tyckte att det gav samma känsla som när man inte tvättat håret på några dagar och det blivit fettigt. Då kan man ju få till en massa volym och struktur, även om det inte känns helfräscht att gå ut.
Det var i alla fall ingen wow-upplevelse för mig. Tror det har med att göra att jag har så tungt hår, och redan mycket volym ändå så. Men den funkade ändå för att få till lite mer volym och ruffs uppe på skallen.

Jag ska definitivt fortsätta använda denna produkt, förmodligen blir resultatet lite bättre med övning. Jag tror mig ha fått till en bättre teknik nu efter några användningar. Den behöver finslipas något bara.

Ett plus är att det funkar även på riktigt mörkt hår utan att lämna spår. Ett minus är att håret lätt ser lite fettigt ut, om man inte är försiktig med doseringen.

Jag tror att denna produkt passar mycket väl för dem som har lite tunnare hår, och hår som ligger ganska så dikt mot skallen. Då blir nog resultatet mer markant än vad det blev för mig.


Betyg: Jag ger den 3 av 5, med möjlighet till att bli bättre

Det ryktas om att..

Angelina väntar tvillingar. I alla fall om man ska tro de senaste rapporterna och skvallret.
I så fall kommer ytteligare två knoddar sålla sig till den redan stora skaran på fyra ungar.

De har sedan innan adoptivbarnen Maddox, Pax och Zahara och så deras biologiska barn Shiloh.
Då blir ställningen 3 - 3 med andra ord.

Många blöjbyten för Pitten blir det..

image63image71



Älskade klänningar

Jag är en klänningsmänniska, så är det bara. Om det inte vore för den outhärdliga och jobbiga "vintern" vi har här i Sverige, så skulle jag nog ha klänning jämt och ständigt.

Köpte på mig en jättefin klänning på H&M härom veckan. Den satt som en smäck. Äntligen ett plagg där jag slipper köpa större storlek för att mina bröst ska få plats! Maha
Det bästa var att den kostade bara 298 kr = kap! Verkligen välsydd och fin kvalitet till det priset.

Tänkte kika på HM's hemsida för att hitta bild att visa, men jag kunde ej finna den där.
Däremot så fann jag dessa små gobitar..

Frågan är - Vit eller grå?
image62image63

Delfin i människa?

image59This kills me..

www.svedimf.3w.se
Är det på riktigt? Hoppas inte det. Det är nog förmodligen ett skämt. Men om det inte vore det, så är det nog det sjukaste på länge..
Ni måste verkligen kolla in sidan och få er ett garv!

De skriver t.ex:

"Då tidelag (sexuella kontakter mellan människor och djur) är tillåtet, kan det ses som ett tecken på att den svenska staten uppmuntrar arter att experimentera. Vissa av oss göra detta med delfiner. Korsning, medelst genmanipulering eller kanske på annat sätt, mellan människor och delfiner, hoppas jag en dag leder till att en ny art, en hybrid mellan en människa och delfin, ser dagens ljus. Tills denna vackra dag kommer, kan vi bara hoppas på att få all förståelse och uppmuntran på vägen dit. Artbyte är ett steg närmare vår utopi.. "

Det finns en enda anledning till att tidelag inte är olagligt här i Sverige. Det är för att när homosexualitet gjordes lagligt, så följde även tidelag med. Detta eftersom lagen mot homosexualitet och tidelag satt ihop.
Det är inte lätt att gå in och mixtra i gamla lagar.

De flesta övergrepp mot djur går numera under djurskyddslagen.


Men en grej som jag undrar..
Har någon verkligen frågat delfinerna vad de tycker om detta?

Matdagbok: 14/3 -08

Jag vet. Jag har syndat.

Jag har inte skrivit matdagbok på länge nu. Måste skärpa mig. Smisk på stjärten!
Har i alla fall gått ner 2,5 kg än så länge :)
Detta trots att det vart ett rejält uppehåll på träningen pga olika orsaker. Så det känns ju bra ändå. Men nu gäller det att komma igång igen! Brukar ju simma. Så fort jag införskaffat en sportbh och hittat ett par dugliga inneskor så ska jag börja på gruppträning, så som spinning, dance aerobics, funk, magdans m.m. Ska bli så skoj! Längtar efter att få röra på fläsket igen ;)

Frukost:
Två skivor av mitt hembakta bröd (se recept under kategorin Mat, dryck och dieter). Två koppar kaffe.
Lunch:
Rester från igår, som bestod av min smarriga grönsakspaj! (Lägger in mitt recept och bild senare) Till det ånjöt jag ett glas vatten.


Stoppar in en, förvisso retuscherad men vacker, bild på Gisele så kanske motivationen faller på plats igen.
Dock så är hon lite väl smal för min smak på den där bilden. Min drömkropp är mer kurvig..
Jag vill ligga någonstans kring 96-66-96 i mått

image60

Heather i Top model 9

I Americas Next Top Model säsong 9 så är Heather Kuzmich min självklara favorit.

image54Hon blir så naturligt bra på bild och hennes personlighet känns mer komplex än de andra bubbelgumsbruttorna. Men ibland så ligger det henne i fatet att hon är lite goofy. I modellvärlden är annorlunda bra, men det finns ju gränser för vad den ytliga världen accepterar. Att ha aspergers syndrom är ett strörre hinder att komma över än att man kanske inte går perfekt i högklackat. För att vara modell krävs ändå att man har stor social intelligens och lätt för att knyta kontakter snabbt. Det handlar ju ändå om att sälja hela sig själv.

Jag tycker att det är bra att Tyra givit Heather en chans, trots hennes svårigheter med vissa saker. För många gånger slår hon de andra tjejerna med hästlängder. Men det känns löjligt att de ibland daltar med henne som om hon vore ett barn, hon är ju inte direkt förståndshandikappad. Vi alla har ju ändå våra brister och skavanker. Det gäller bara att göra dem till ens fördel.

Jag tror på att Heather och hennes framtida karriär. Hon är så unik i sin framtoning och har ett vackert och samtidigt intressant utseende. Man vill se mer av henne. Hon måste bara skaka av sig ANTM-stämpeln.

Gosh, she's gorgeous..

Paket från Oriflame

Igår kom mitt efterlängtade paket från Oriflame.
Optimals
Det var en ganska så stor beställning från mina kunder så Gustav fick lov att hjälpa mig att bära paketet hem.

Själv så hade jag också beställt lite grejer. Det var bland annat en dagkräm och en nattkräm (som jag fick till samma priset av en!) i serien Optimals Sensitive. Jag har redan rengöringsmjölken i samma serie. Ska bli kul att testa dem alla och se om det blir resultat! Min hy har varit löjligt känslig på senaste tiden. Jag har dock inte ansiktsvattnet, känns inte så nödvändigt för mig. Tror att jag har haft den förut, men att jag har givit bort den eller något. Får kika hemma hos pappa om den är kvar där.

Utöver detta så hade jag beställt en hårfön, flytade tvål med refill och ett fotkitt. Man måste ju ta hand om fossingarna också.

Mitt badskum fattades fortfarande, den skulle egentligen ha kommit med förra leveransen och de sa att den skulle komma nu med denna istället. Men den lyste fortfarande med sin frånvaro. Så nu ska Oriflame skicka den separat.

Recept på nyttiga och goda bröd

Nu har jag bakat bröd!
Körde som vanligt på mitt favoritrecept. Jag gör dem ungefär en gång i veckan. Blir så himla mycket bättre och billigare att baka hemma än att köpa bröd i affär. Det är roligare dessutom.

Dessa är inte bara väldigt goda, de är även jättenyttiga och lätta att baka! - Kan det bli bättre?

Jag tycker att dem är toppen om man vill gå ner i vikt, eftersom de mättar väldigt bra då de innehåller en massa fulkorn, samt nyttiga fetter.

brönLinn's favoritbröd:

5 dl dinkelmjöl (helst fullkornsdinkel)
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl linfrön
0.5 dl solrosfrön
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
0.5 tsk kardemumma
4 msk linfröolja
1 liter filmjölk
0.5 dl honung

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Rör ned linfröljan, filen och honungen.
Ha i t.ex nötter och/eller torkad frukt, så som valnötter, cashew, russin, plommon, aprikoser osv.
Jag brukar ha enbart nötter i den ena limpan, och nötter och frukt i den andra.
Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar. Häll i smeten.

Grädda ca 65 - 75 min i nedre delen av ugnen.

Ta ut och njuut!

Chicken tonight

Jag älskar den här, jag bara älskar den.
Robert och övriga killinggänget är så klockrena.

En andra chans, men inte för Carola

- JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!image34

Ungefär så lät jag och Gustav när det kungjordes att inte Carola gick vidare från första deltävlingen under andra chansen. Gustav satt och ringde som en tok på Nordman, bara för att han skulle vinna över henne.
Vi var nog ännu gladare nu än då man fick veta att hon inte gick vidare direkt till stora finalen, utan enbart till andra chansen.

Måste vara riktigt pinsamt för Carola, med tanke på att till och med hon den där Frida gick vidare...

image37Taskigt för Andreas som drogs med i fallet. Men hade han inte bättre omdöme än att delta tillsammans med Carola så får han faktiskt skylla sig själv. Deras röster gick ju inte ens ihop! Var det egentligen något som funkade mellan dem?

Detta var precis vad Carola behövde, för att komma ner från sina höga hästar och förstå att hon är inte så glorifierad och omtyckt som hon faktiskt ärligt tror. Man måste veta när det är över och dags att kliva tillbaka.

Snart är Carola blott en främling...

Den egentliga frågan är väl - hur hade Sibels make up artist tänkt egentligen?
Hur kan man ständigt lyckas sminka borts hennes konturer och ögon? Denna gången var något bättre än förra gången. Då var hennes ansiktsdrag och ögon näst intill obefintliga.

Sibel som sjunger sin låt That is where I'll go på andra chansen
- Tycker inte ni också att hon liknar Nalle Puh lite grand?


Japaneser

Idag har vi varit med ett japanskt rockband på Gustavs föräldras lantställe.

Anledningen till det är för att Gustavs mamma har fyra stycken japaner inneboende i några veckor. De är här i Stockholm för att spela in med Peter, Björn & John bland annat, har jag för mig.
Gustavs mamma har en brevvän i japan sen ungdomen, och det är genom henne de har fixat billigt husrum här i Sverige ett antal gånger. De heter i alla fall The Suzan och det börjar gå rikigt bra för dem. De har haft, och kommer ha några spelningar till här i Stockholm.

Gustavs föräldrar ville nu visa dem ett äkta svenskt lantställe, och behövde då en extra bil. Så Gustav och jag fick rycka in och köra upp halva skaran till Österfärnebo.

Vi spelade ett klassiskt svenskt spel, kubb.
Det blev:
Sverige 1 - Japan 0
Men det var en väldigt jämn och spännade match!

japaner 7
THE SUZAN

Mysfredag

Idag hade Gustav sin lediga fredag och vi tog vara på det fina vädret och begav oss in till söder. Tänkte kika på en matbordslampa på bolagret, men den var inte alls lika fin i verkligheten som på nätet. En liten besvikelse där.
Vi köpte däremot några fina glasflaskor med något godisaktigt inuti. Meningen är att man ska hälla i vodka, sen voila - så har man hemagjord snaps! Det fick bli fyra stycken i smakerna: rabarber, apelsin, anis och lakrits.
Vi köpte även sådana där tappar man sätter uppe på spritflaskan, istället för kork. Det blir lättare att måtta upp mängden då. Gud vad jag är sugen på att gå en bartenderutbildning i sommar..

räkmackaSedan gled vi runt på söder och funderade på vad vi skulle göra härnäst. Fick syn på kärleksshopen på Bondegatan och bestämde oss för att ta en liten titt på vad det var för någonting. Mycket underhållande. Hittade många fina outfits för käre Gustav ;)
Efter det så strosade vi runt ett bra tag i jakten på ett tillfredställande fik. Fick bli ett konditori till slut. Vi köpte en varsin bakelse och Gustav tog latte och jag tog en varm choklad med grädde. Det var smaskens, men lite jobbigt med så mycket sött.

Nu så ska vi göra räkmackor och korka upp en flaska vitt som vi köpte på systemet på väg hem (jag försöker nämligen att lära mig dricka vin, det är ganska så gott faktiskt! Om man köper rätt sort).

<- Kolla vad smaskigt!

Sen så avrundar vi nog kvällen med att ta ett bad.

En riktig mysfredag med andra ord! :)

Matdagbok: 7/3 -08

image33Frukost: Varma mackor. Vatten.
"Lunch":
Bakelse och varm choklad på konditori.
Middag: Hemgjorda räkmackor och vitt vin.

Kunde inte låta bli att göra varma mackor idag igen, nu när vi köpt formbröd för första gången sen i somras.
Att käka en sockerstinn bakelse och varm choklad med grädde på måste verkligen ha givit mig en sockerchock. Jag har inte ätit särskilt kaloririkt på länge, och framförallt inga sådana där godsaker. Mår nästan illa och har ont i huvudet nu.





Sötful

Så söt! Eller är han ful? Mycket svårbestämt. Den där "lilla" pajsaren ser ändå rätt go ut. Jag känner riktigt starkt för att krama om honom hårt!
Han är nog rätt söt ändå. Saknar min Cookie lite när jag ser bilden..

Tror minsann att det är en s.k. wombat ?

Wombat




Gummisnopp

I delstaten Alabama i USA är det förbjudet att sälja sexleksaker, så som t.ex. dildos. Högsta domstolen t o m vägrade ta upp ett fall när en butiksägare hävdade att detta går emot grundlagen rättighet till privatliv.
I sverige ska apoteket börja sälja bland annat dildos och andra sexhjälpmedel, brevid de redan vitt förekommande kondomerna och glidmedlen i butikshyllorna.

Ibland är det så fruktansvärt uppenbart hur lång före vi ligger på vissa punkter och i våra sinnen när det kommer till frigjordhet och rättigheter.

En Blow-Job, tack!

Det var storhandling på g, och jag och Gustav shoppade runt på Maxi. Vi båda drogs lite lätt till deras bokrea. Inte långt därefter hade vi fattat tycke för några böcker.
De som åkte med ner i vagnen var:

Klaras goda GI-dagar (såg så gott och nyttigt ut)
Picknick (massvis med små mumsiga och enkla recept)
Passion Cocktail (en bok full med recept och fakta om drinkar)

Den sistnämnda är jag mycket nöjd med! Jag har mina små bartenderdrömmar. Tycker det är riktigt kul att blanda ihop smarriga drinkar. Om ni skulle se mitt och Gustavs barskåp så skulle ni nog tro att vi var alkisar.. Fast det börjar sina något då det var ett tag sedan vi var utomlands (billig sprit).

Hittar jag drinkar som låter lovande så ska jag definitivt testa dem, och skriva dem här givetvis.
image31

Denna lät rätt god, lite sliskig kanske, men jag gillar namnet ;)

Blow-Job Shooter

1 cl
Kahlúa
1 cl Crème de Banane
1 cl Bailey's
vispgrädde


Skål!

Paris nya shoppingpartner?

Paris Hilton har iaktagits strosande runt med denna besynnerliga man. Tydligen hade de gått på en shoppingtur ihop, sida vid sida. Efter att ha vart inne på en bokaffär och tagit en fika på ett café så var det väl inte mer än väntat att de avslutade den lilla turen med att han välsignade henne öppet.

Frågan är väl egentligen inte vad Paris håller på med, ingen förvånas väl längre över hennes upptåg. Den är snarare - vad tusan höll han på med? Behöver religion hottas upp med lite skandalomsusande kändisar för att få folk att börja tro igen?

image30

Lick it

Jessica Biel has one hell of a tongue

Jessica Biel

Matdagbok: 6/3 -08

Introducering:

Tänkte skriva matdagbok.

Mitt mål är att gå ner till ungefär samma vikt och form som jag hade för ett år sedan. Eller nåt ikring måtten 99-66-99 cm i alla fall (kanske något mindre), det strävar jag efter. Samt leva hälsosamt och vara i god fysikt form.
Ibland kan jag bli lite för fokuserad och diciplinerad, så det resulterar i att jag äter väldigt lite om dagarna - och det är ju inte bra!
Därför är en mat- (och kanske tränings-) dagbok praktiskt. För att hålla koll på mig själv och se vad man kan ändra och bättra på osv.

Än så länge har jag gått ner ca 1 - 1,5 kg under de senaste två veckorna.

Frukost: Leksandsknäcke med keso, tomat och italiensk salladskrydda. Te.
Mellis:
En kopp te och ett glas vatten.
Lunch: Resterna av kycklingfilén jag stekte i grillpannan igår, plus broccoli. Vatten.
Middag: Varma mackor. Vatten.

Hyffsat bra dag. Åt mer än vanligt, och det är ju bra. Men varma mackorna är ju inte överdrivet nyttigt precis.

Motivation så det knakar om det
image28

Den eviga jakten på drömhåret..

Jag har tjockt, lockigt hår med mycket volym. Det är inte krulligt, utan lockarna är ganska så stora och börjar 1-1,5 dm från rötterna. Drömmen vore om mina lockar kunde bli större och mer utdragna, så att det blir mer som ett stort fall.

- Hur får man till sånt hår? Rundborste? Locktång? Plattång? Produkter?

Är det inte underbart vackert? Kanske lite mainstream och uttjatat, men jag gillar det!
Vill få ut det bästa av mina egna lockar och just nu är jag sucker för glamour.


Mitt hår ser lite ut som det här ibland, när det inte är direkt nytvättat utan jag har sovit på lockarna så de har plattats ut något. Sen så går mitt hår bara ner till brösten, och jag har inte mittbena.
image23


Här är en gammal bild på mig (den enda jag kunde hitta för tillfället). Den visar lite hur håret ser ut, men den är ju inte särskilt bra. Får leta mer efter en bättre..
image24

Ps. Döm inte mitt hår efter den lilla visningsbilden jag har. Där ser det jättetunnt ut :S

Plötsligt händer det

Såg att jag fått post nyss.

Från Oriflame. Viktigt stod det på kuvertet.


Jag sprättade upp det snabbt och fann en Trisslott däri!
Tydligen var det som en liten kompensation för att de flyttat sitt lager till Polen och det har vart lite småstrul. De ville nu muntra upp mig och alla andra säljkonsulenter för vi är tydligen väldigt viktiga för dem!
Står även att jag får ytterligare 25% rabatt i period 4-6 på det jag köper. Det kan jag leva med!
image16
Tack Oriflame!

Nu ska jag skrapa min lott i hopp om miljonvinsten.


...


Update: Jag vann ingenting..

A ja.. otur i spel, tur i kärlek! Eller vad dem säger.
Jag har ju min Gutta. Får vara glad för det. Han är som en miljonvinst :)



På tal om Oriflame.. Undrar när mitt paket kommer? Beställde ju förra fredagen.

Crime scene

I morse hände det sjukaste.

Gustav pussade mig hejdå innan han skulle dra till jobbet och jag planerade att somna om igen. Av någon anledning kom jag åt näsan. Det började fullkomligt forsa blod! Jag blev så förvånad. Lutade mig ut över sängen och det bara fortsatte rinna som en syndaflod.

Jag hörde lite ljud i lägenheten, och i hopp om att Gustav inte hunnit sticka så ropade jag på honom några gånger.

Till slut kom han och han undrade vad tusan som hade hänt!

Han hjälpte mig till badrummet. Jag lyckades fylla två stora papperssjok med blod. Då började jag må väldigt illa och blev snurrig. Det hjälpte inte att sitta på toalettsitsen utan jag fick lov att lägga mig på golvet. Gustav kom med min morgonrock och lade den över mig.

Äntligen så verkade strömmen avta.

Gustav frågade om det gick bra och sedan fick han lov att dra till jobbet som han redan var sen till.

- Någon som förstår hur sjutton det kunde bli så?

Okej att man har blött lite lätt från snoken någon enstaka gång. Men detta har jag aldrig vart med om. Inte i sådana enorma mängder. Och jag förstår inte varför det kunde blir såhär. Helt sjukt.
Såg ut som en crime scene i sovrummet.

Hin Håle och en kopp kaffe

Här är en bild jag tog av pappa när jag gick i tvåan kanske. Byggde en egen fotostudio ute i lillstugan på gården hemma i Grycksbo. Gud vad jag saknar analogt foto. Så härligt med hela processen där man får framkalla och kopiera upp bilderna helt själv i labb.

Här är också en annan gammal bild jag hittade.
En kopp kaffe.





Anna 20 år!

Den 29:e februari fyllde min kära Antonio 20 år. Eller egentligen fyllde hon 5 år, eftersom det var hennes femte födelsedag då hon är ett skottårsbarn. Hon och Malin kom hit till Stockholm och firade med mig och min Gutta. Mycket trevligt!

Men det är verkligen tråkigt uteliv i Stockholm må jag då säga.. Alla ställen på Söder stänger ju typ 1, och vem vill dra ut innan 22-23 ?! Stureplanshaken är ju inte riktigt vår grej kan jag tro.

- Någon som har tips på ett bra uteställe med framförallt sköna människor?
Sen så är det en fördel om det är dansbar musik också.

Tur är väl att vi kan roa oss i vårt eget sällskap. Vi drog till något ställe som hette Chaplins vid Hötorget. Där var det väldigt blandat folk må jag då säga. Jag fick tydligen för mig att sjunga kareoke för första gången i mitt liv. Lite otippat stod jag då där och sjöng, eller snarare rappade, "Baby got back" med Sir Mixalot. Ni vet den där som går I like big butts and I can not lie..

Kvällen slutade med att Anna och Malin försvann iväg med några fransmän, som tydligen lite senare sprang iväg från dem. Anna undrar än idag vad hon kan ha sagt för att skrämma iväg dem så.
Sen så lyckades jag och Gutta möta upp med Anna på plattan, och som vanligt hade hon någon efterhängsen kille som följde med oss ända till Gullmars innan Gutta lyckades skrämma bort honom.

Dagen efter så drog vi ut igen. Denna gång blev det lite mer misslyckat. Det regnade och vi hittade aldrig något lovande ställe att gå in på. Så vi gjorde vad vi gör bäst, roar oss i vårt eget sällskap.


Photo Booth är skoj! Framförallt när man är lite salongsberusad.
Och se där, jag i rakt hår för en gångs skull!

Recension: Loreal Absolute Repair

Jag har använt Loreals Absolute Repair i nästan två månader nu. Köpte den eftersom den skulle vara mycket bra på torrt och slitet hår. Denna serie är "tyngre" än Intense Repair som är mest för enbart naturligt torrt hår. Jag är besatt av fukttillförsel och mjukt, lent och vårdat hår så jag köper alltid det som är till för det allra torraste och mest slinta håret. Dessutom så lät "nertyngade" bra eftersom jag gärna vill tynga ner mina lockar.

Jag har schampot och inpackningen. Killen på frisörsalongen jag köpte det av hävdade att man skulle använda inpackningen istället för balsam, då jag frågade efter det. Dock så lär han ha snackat goja eftersom jag har hört på flera håll att man ska köra schampo, inapackning och sedan avsluta med balsam. Jag tyckte det lät konstig och anade oråd när han sa att inpackningen var istället för. Men jag hade bråttom och valde att lita på honom. Så nu har jag inte använt balsam på 2 månader! Vilket säkerligen har påverkat resultatet.

Resultat: Serien är helt okej. Håret känns väldigt lent efteråt. Men efter någon dag, då håret inte är nytvättat längre, så känns topparna sträva. Mina toppar är dock rätt slitna efter en totalmisslyckad slingning hos frissan våren 2006 som gjorde att mitt hår fick ustå rätt mycket. Nu har jag inte gjort något med håret på snart två år, förutom regelbunden toppning och någon enstaka toning. Men topparna är fortfarande lite slitna, eftersom det är sista biten av min hårkatastrof som jag inte klippt av ännu. Sen så är jag lockig, och har då naturligt torrt hår.

Trots allt detta så känns den ändå toppen! Förutom avsaknaden av balsam. Jag ska införskaffa balsamet och se om det blir skillnad på resultatet. Uppdaterar recensionen då.
Mitt intryck än så länge är att det är en mycket bra serie för torrt och/eller slitet hår.

En liten varning till dem som saknar volym: Serien är lite nertyngande.


Betyg: Jag ger den 4 av 5


Ps. Min kompis Anna, som dock har världens bästa hårkvalitet, testade serien efter att ha torterat sitt hår med massvis blekning, toning och färgning på enbart några få dagar. Hon upplevde den som mycket mjukgörande och vårdande!

Bio: Morgan Pålsson - Världsreporter

Igår gick jag och Gustav på bio på kvällen. Vi hade rabatt från MedMera-kortet och fick två biljetter till "Morgan Pålsson - Världsreporter" för 130 kr. Vi var som vanligt sugna på bio och tyckte det var ett bra pris och drog iväg till Sicklas biograf. Vi köpte, givetvis, den största menyn de hade - en stor popcorn, en stor varma chips och två stora läsk. Det är det bästa sättet att få valuta för pengarna på SF's biografer. Att minst halva byttan popcorn blir kvar är en anna femma. Jag var dessutom görhungring eftersom jag inte käkat mer än en macka på hela dagen.

Om filmen: Den handlar om Hipp hipp-gängets Morgan Pålsson. Han är en reporter på SVT som inte lyckas med någonting. Han är lat, feg, självupptagen och totalt ointresserad i vad som händer omkring honom. Tillsammans med sin trogna fotograf Robert Flycht gör han dråpliga inslag efter inslag och är allt annat än populär på den egna kanalen. Istället för att bli utrikeskorrespondent i Washington, skickas han istället i den nordafrikanska landet Matobo. Där händer egentligen ingenting och SVT tror att de har Morgan ur världen. Ända till det blir stadskupp i Matobo och Morgan är den enda utländska reportern i landet.

Jag tyckte filmen var helt okej. Vissa detaljer var väldigt bra och mycket humorisktiska. Jag, och framförallt Gustav, skrattade gott. Ändå så blir det lite väl mycket med hela 87 minuter som handlar mest om Morgans dråplighet och dummhet. Det blir lite tjatigt, helt enkelt. Jag tror att konceptet passar bättre som sketcher, istället för på långfilmsformat. Ibland blir det lite väl krystat och utdraget.

Men gillar man Hipp Hipp-gänget så är filmen sevärd. Men har man inte tyckt om dem förut, så kommer manori. Folk som är förtjusta i buskis lär finna saker att fnissa över i den här filmen. Själv är jag inte direkt ett big fan, men jag antagligen inte fatta tycke för dem nu heller. Humor är så olika, och det här tillhör verkligen en viss kateg finner dem ändå småroliga ibland. Skadeglädje är ändå skadeglädje i all ära, och vem kan låta bli att älska lilla Mohammed?


Betyg: Jag ger filmen 2 av 5

Mardrömmar

Jag vaknade upp av att jag hade en massa mardrömmar.

Den ena var om min höjdskräck plus att min pojkvän, Gustav, kramade loss med en annan tjej istället för att lugna mig från min panik. Den andra var att mormor hade dött men jag och mamma hade sett henne efter det utan att veta att hon dött innan. Den tredje var att min lillebror hade fått en skitsnygg lägenhet, mycket finare än min.
Så typiskt den svenska avundsjukan! Drömma mardrömmar om sånt. De två första var dock mycket läskiga och jobbiga.

Dessutom så var Gustav en liten idiot igår när vi skulle sova. Han sa något mycket klumpigt. Trodde det skulle vara lite skämtsamt, men det var inget man skämtade om. Sen så var det i ett sammanhang som gjorde att jag tog det som en kraftig pik gentemot mig. Att det var mitt fel att den saken det handlade om hade hänt och jag bar skuld i det hela.

Gissa om han var kraftigt ångerfull efteråt! Han menade ju såklart inget illa. Han skulle ju aldrig vilja såra mig. Det blev så fel så fel. Men dum är han, som inte förstår att vissa saker skämtar man inte om. Men nu vet han det i alla fall. Alla blir vi klokare dag för dag. Även dumbullen min.

Over and out

Nu har även jag skaffat mig en blogg.
Jag började göra en egen (alltså inte ligga under någon domän som blogg.se, utan göra den helt själv from scratch) någon gång år 2006. Men jag orkade aldrig koda klart den. Här är den gamla malätna sidan, vissa delar av den låg visst fortfarande uppe. För den som är intresserad av att se kvarlevorna: www.linnth.info.se (vad länge sedan det kändes som)

Jag har alltid varit av den åsikten att jag hellre gör själv, trots att det är bra mycket svårare, än att gå den lätta vägen. Men i väntan på att min egen hemsida ska bli klar så tänkte jag nu släppa efter på mina principer och blogga här på blogg.se

Så även jag kommer bli en utav de alla som tror att dem själva är så pass intressanta att andra vill läsa om deras liv.

Skillnaden är att jag inte tror, jag vet.

Skämt åsido, välkommen till min blogg!

RSS 2.0